Fotofest Emmeloord

Fotofest Emmeloord

Geschreven: 22 februari 2018

Fotofest, een inspirerend weekend voor iedere fotografie-liefhebber.
Fotografie is populairder dan ooit! We leven in een wereld waarin beeld niet meer weg te denken is. De enorme stroom foto’s die ons via bijvoorbeeld Facebook en Instagram onder de aandacht komen, waarbij de een nog magischer is dan de ander! Maar hoe til je je foto’s nu naar dat volgende level? En valt er nog te leven van de fotografie? Deze en meer vragen worden op zaterdag 7 en zondag 8 april door vakfotografen als Bart Heemskerk en Gerhard Nel beantwoord tijdens het Fotofest in Emmeloord.

Fotofest
Fotofest is een tweedaags festival in Emmeloord, Flevoland. Het festival is bedacht door Pim van der Maden vanuit zijn passie voor de fotografie en zijn missie om fotografie onder een groot publiek toegankelijk te maken. Door de komst van de digitale camera’s is de drempel om te fotograferen een stuk kleiner geworden. Fantastisch, dat steeds meer mensen de passie voor fotografie delen. En er is zo veel te leren over fotografie, zowel technisch als creatief.

Programma
Tijdens Fotofest vertellen verschillende gepassioneerd vakfotografen over hun passie, werkwijze en visie op de fotografie. En iedereen in zijn of haar eigen niche. Zo zal Gerhard Nel op zaterdag ochtend een lezing geven over zijn werk als huwelijksfotograaf, geeft Bart Heemskerk dezelfde middag een kijkje backstage bij de grotere festivals en bands als Kensington met zijn werk als concertfotograaf. Tot slot geeft Johan van der Wielen deze dag twee workshops. Eén voor de vroege vogels, om 5:30 een sunrise workshop, en één in de middag, een workshop landschapsfotografie.

Op zondag is het aan Ad Vereijken & Annelies Roskam van Foto ID om een mooi verhaal te vertellen over hen awardwinnende portretfoto’s en is het aan Rob te Velde om deze editie van Fotofest op de zondagmiddag af te sluiten, met een interactieve lezing over ondernemen voor creatieven!

Tevens zijn er ook tijdens het Fotofest een 3-tal foto-exposities te zien op verschillende locaties in Noordoostpolder en Urk.

website Fotofest
 Subscribe to our mailing list

* indicates required