Reportage visserij

Reportage visserij

Geschreven: 07 augustus 2015

Maandagmorgen om 01.30 uur vertrek ik voor een week met de Urker visserskotter GY57 Eben Haezer van de geboeders Kramer vanuit Harlingen voor een reportage over de Urker visserij op de Noordzee. Aangezien je onderweg niet uit kunt stappen en een Urker kotter niet voor 1 of 2 dagen de Noordzee op gaat, ben ik dus de hele week op zee.

Tijd in overvloed voor het maken van foto's van alle werkzaamheden aan boord. Voor mij een vooralsnog unieke ervaring; mijn enige zee-ervaring is de veerboot van Hoek van Holland naar Harwich en die van IJmuiden naar Newcastle en volgens de Urker vissers telt dat niet echt mee;-) Zeilen op het IJsselmeer ook niet.

Even afwachten dus of ik wel echt zeebenen heb....

In deze tijden van 24/7 bereikbaarheid ook een primeur dat ik een hele week onbereikbaar ben: geen telefoon, geen email, geen Facebook, geen Twitter, geen... Wellicht heb ik daar meer moeite mee dan de eventuele zeeziekte ;-)

De weersverwachting is bijzonder goed: zonnig, warm en weinig wind. Je zou bijna gaan denken aan een luxe cruise door de Caribische wateren.Subscribe to our mailing list

* indicates required